Riga

Riga Galéria megtekintése
Ügyfél:
Büve – Karlis – Volts, JK Projekti, Moduls, Tilti
Megvalósítás ideje:
2010 – 2011
Helyszín:
Riga (Lettország)
Munka jellege:
építés, kivitelezés

Cégünk a nemzetközi porondon végzett munkái közül a legutóbbi, a lettországi Riga 6-os és 11-es villamosának és 12-es és 16-os trolibuszának vonalán zajlott. Itt, a tervezéstől a kivitelezésig és a kivitelezés irányításáig végeztünk komplett feladatokat.

Megbízásunk keretében hozzánk tartozott a rigai 11-es villamos felsővezetékezési projekt tervezési munkája valamint a vonal két csomópontjának felsővezeték szerelésirányítási munkái.

A 6-os villamos tekintetében a villamos vonal felsővezeték és az 5-ös depo kivitelezési munkáit végeztük, beleértve a budapesti Hungária körúthoz hasonlítható fontosságú Alfa – Jugla szakaszon illetve a Smerlis szakaszon a szerelésirányítási feladatokat is. Itt párhuzamosan dolgoztunk a 12-es és 16-os trolibusz kivitelezési munkálatain is.

Mindezeken kívül, a budapesti Nagykörúthoz hasonlítható fontosságú, Valdemara körúti fő csomópontjának szerelési és szerelésirányítási munkáit is cégünk végezte.

A kivitelezést megelőzően a tervezésben is aktívan részt vettünk:

1.            Riga 5. villamos depó átépítésnek kiviteli tervei

Rigai közlekedési vállaltnál új alacsonypadlós villamosok üzemeltetésének biztosításához szükséges kocsiszíni átalakítások tervezése (vágányhálózat, technológiai épületek, áramellátás)

2.            Riga 6. villamos vonal trolibusz – villamos kereszteződések átépítésének kiviteli terve

Olyan konstrukció kidolgozása villamos – trolibusz és villamos – villamos kereszteződésre, amely biztosítja a villamoskocsik megbízható forgalmát mind pantográf áramszedővel, mind rúd áramszedővel (a villamos áramszedő fej a trolibuszéval azonos)

3.            Riga 6-os villamos vonal és 5. kocsiszín áramellátási kiviteli tervei

A Rigai alacsonypadlós villamosok üzemeltetéséhez szükséges vontatási infrastruktúra átépítés terveinek elkészítése. Terhelésszámítás és szimuláció alapján a szükséges áramátalakító beépített teljesítmény, kitápláló keresztmetszet meghatározása. Felsővezeték átépítés és földkábel nyomvonal tervezése. Helyszíni szakaszáram terhelésmérések az áramátalakítókban.