Baross tér

Baross tér Galéria megtekintése
Ügyfél:
Colas, Hídépítő zRT., Strabag zRT.
Megvalósítás ideje:
2005-2006, 2007, 2013
Helyszín:
Budapest, Baross tér – Kerepesi út
Munka jellege:
átépítés, rekonstrukció, építési kivitelezés

Cégünk aktívan részt vett a Baross tér 2005-ben kezdődött és a budapesti 4. metróvonal kiépítésének befejezésével végződött kapcsolódó felszíni átépítési és modernizálási kivitelezésben a budapesti Baross téren. Elsőként a budapesti 2. metróvonal szerkezetépítési munkái miatt szükséges felszíni felsővezeték építéssel majd az Aréna Pláza építéséhez kapcsolódó közterületi munkák során a Kerepesi úti trolibusz felsővezeték hálózat kivitelezésével végül a budapesti 4. metróvonalhoz kapcsolódó, a Baross tér végleges felszíni rendezésének részét képező villamos és trolibusz felsővezeték hálózat és kapcsolódó BKV földkábel hálózat átépítésével és kivitelezésével.

A közel 30 oszlop állításával több mint 6 kilométernyi trolibusz kettős vezeték telepítésével, több kilométer telefon és földkábel kivitelezésével járó munkálatok során trolibusz-villamos valamint trolibusz-trolibusz kereszteződéseket, több komplett peronberendezést és utas tájékoztató rendszert is telepített a TEN-T zRT.

A tervezés tekintetében a Baross tér felszínének átépítése kapcsán a trolibusz végállomások és a téren átvezetések engedélyezési és kiviteli tervének elkészítése. Vonatási földkábel nyomvonal kialakítás a Bethlen Gábor utcában, és a Keleti pályaudvar előtt.